Fantastische loopband voor mijn marathontraining!

VirtuFit Loopband

Ik heb een fantastische loopband besteld bij Fitnessapparaat.nl en ik ben er heel erg tevreden over. De kwaliteit is supergoed en ik merk dat de loopband echt gemaakt is voor intensief gebruik. Ik was al een tijdje op zoek naar een goede loopband om duurloop-trainingen op te doen. Het is namelijk mijn droom om de marathon te lopen, maar helaas kan ik niet altijd buiten trainen vanwege mijn werktijden. Het is niet zo fijn om ’s avonds laat of juist ’s morgens vroeg, wanneer het nog pikkedonker is, buiten in je eentje te moeten rennen. Gelukkig heb ik nu dus die loopband en kan ik ieder moment van de dag gaan hardlopen!

Ik ben voor de VirtuFit Elite TR-900i loopband gegaan omdat deze allemaal handige snufjes heeft. Als je serieus moet trainen, dan zijn functies zoals een hartslagprogramma en een vetmeting-programma heel handig, want zo kun je je voortgang goed in de gaten houden. Verder zijn er ook een aantal voorgeprogrammeerde trainingen die je kunt doen, zoals intervaltrainingen of trainingen waar je de hellingshoek kunt aanpassen. Dit laatste is bijvoorbeeld ideaal als je een marathon wil rennen waar enorm veel hoogteverschil op het parcours is. Ik woon zelf bijvoorbeeld in een gebied waar bijna geen hellingen zijn, dus ik kan buiten niet goed trainen op hoogteverschillen. Ik ben daarom erg blij dat dit met mijn VirtuFit loopband wel kan! De loopband is trouwens in te stellen op een hellingshoek tussen de 0% en 15% en je kunt een snelheid kiezen tussen 0,5 en 20 km/u.

Een andere handige functie van de loopband is Kinomap. Deze app heb ik gedownload op mijn tablet en je kan hier kiezen uit allerlei leuke routes met realistische video’s erbij. Zo lijkt het dus alsof je bijvoorbeeld midden in een woestijn, door een wereldstad of door de bergen rent. Echt heel tof! Daarnaast kan je Kinomap ook koppelen aan Strava en Runkeeper, zodat je je voortgang toch netjes kunt opslaan in een handig overzicht. Verder kun je ook je eigen muziek aansluiten op de loopband, want er zitten twee ingebouwde speakers bij. Je hoeft dus niet meer te klungelen met oortjes! Er zit trouwens ook een handige tablet- en telefoonhouder op de loopband, dus je kunt ook eventueel Netflix opzetten als je ├ęcht geen zin hebt om te trainen. Vanaf nu heb ik dus echt geen smoesjes meer om niet van de bank af te komen!