Tolk portugees inhuren

Wil je een huis kopen in Portugal? Het land verkennen voor een langere periode? Een cursus volgen of een discussie voeren? Hoe dan ook is het handig om de taal te spreken. Doe je dat niet? Dan kan je een Portugees sprekende tolk inhuren. Dan weet je dat overkomt, wat je bedoelt!

Zakelijk

Tolken worden voornamelijk ingeschakeld bij zakelijke gelegenheden. Maar ook het kopen van een huis – of het winnen van informatie van deze – vergt wat kennis van de taal. Een tolk zorgt ervoor dat er geen misverstanden ontstaan en jij later niet met de gebakken peren eindigt. O ja, en een tolk Portugees weet vast wat af van de Portugese metaliteit – hij kan je ook nog een handje helpen, dus.

Tolk Portugees worden?

O – je kunt al Portugees? Wellicht, als je ook goed bent in Engels – of zelfs over een talenknobbel bezit – dan kun je flink binnenlopen als tolk zijnde. Vertaal jij voor anderen, dan zie je mooie plekjes, heb je een flexibele baan en zijn mensen blij met je. Beter kan niet! Of valt dat wel mee?

Discussie vertalen

Tsja… uiteindelijk zit een tolk wel tussen twee vuren. Het vertalen van een discussie of meningsverschil is niet altijd even gemakkelijk en leuk. Je moet wel tegen een beetje prestatiedruk kunnen, want voor je het weet ben jíj degene die de schuld krijgt. Ach ja, je kunt nog altijd zeggen: don’t shoot the messenger! Dat begrijpt iedereen. Waarschijnlijk.