Bedrijfsfitness voor fitte werknemers

Een zittende werkplek en een langere werkdag zijn twee belangrijke factoren voor de gezondheid van werknemers, maar waarom zou een werkgever het belangrijk vinden om teams goed te laten bewegen en eten? Welzijn is toch een persoonlijke beslissing? Wat kan een bedrijf echt winnen door te investeren in een bedrijfsgezondheids- en welzijnsprogramma? Eerlijk gezegd is er veel te winnen. Hier is een lijst met redenen waarom u en uw collega’s zich zouden moeten bezighouden met de gezondheid en het welzijn van werknemers en hoe dergelijke initiatieven uw bedrijf kunnen versterken en uw bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden.

Bedrijfsfitness voor meer productiviteit

Er zijn twee basispijlers voor het welzijn van werknemers: het bieden en bevorderen van de kans om dagelijks aan lichaamsbeweging te doen en toegang tot gezonde voeding. De endorfines die vrijkomen tijdens regelmatige lichaamsbeweging helpen ons om ons positiever, energieker te voelen en helpen ons ook om ons te concentreren. Een uitgebalanceerd dieet versterkt ons immuunsysteem en vermindert het risico op obesitas, wat betekent dat we als werknemers gezonder blijven. Minder ziektedagen van werknemers met positieve vooruitzichten. Wie zou daar nee tegen zeggen?

Bedrijfscultuur ontwikkelen

De bedrijfscultuur is meer dan ooit een belangrijke beïnvloeder van het aantrekken en behouden van talent en het in stand houden van een productief personeelsbestand. Initiatieven op het gebied van gezondheid en welzijn van medewerkers spelen een belangrijke rol bij het definiëren van cultuur binnen een organisatie. Er is geen gebrek aan bewijs om het feit te ondersteunen dat gezondheids- en welzijnsprogramma’s bijdragen aan de sociale connecties van werknemers, het vermogen om als een team te werken en zelfs de productiviteit kunnen verhogen door een vriendelijk interdepartementaal concurrentievermogen aan te wakkeren. Het aanmoedigen van de ontwikkeling van sociale netwerken (niet de digitale, maar de menselijke) en het ontwikkelen van samenwerking in het hele bedrijf voedt de bedrijfscultuur positief en speelt in op ons eerste punt: verhoogde productiviteit.

Minder burn-outs door bedrijfsfitness

Uit eenonderzoek uit 2018 onder bijna 7.500 voltijdse werknemers bleek dat 23% aangaf zich vaak of altijd opgebrand te voelen op het werk, terwijl nog eens 44% aangaf zich soms opgebrand te voelen. Het is moeilijk om de cijfers vast te stellen, maar het wordt geschat dat burn-out jaarlijks honderden miljoenen aan uitgaven voor gezondheidszorg vertegenwoordigt in verband met niet-overdraagbare ziekten bij mensen onder de 45 jaar, waaronder diabetes type 2, hartinfarcten, hart-en vaatziekten, en hoog cholesterol, evenals stress. Wat is een van de belangrijkste oorzaken van burn-out? Het doel van de balans tussen werk en privé missen. In het licht van een verbonden leven en de verwachting dat we allemaal buiten kantooruren beschikbaar zijn voor klanten en collega’s, kan het moeilijk zijn om medewerkers te helpen uit te schakelen. Stimuleer het plannen en opnemen van vakanties. Creëer pauzes tijdens de werkdag voor lichaamsbeweging, time-out of een gezonde maaltijd om werknemers te helpen burn-out te voorkomen.

Lagere omzet

Beloning en erkenning zijn de beste tools voor het behouden van talent. Zoals we echter al hebben besproken, zijn cultuur en het bieden van een gezonde werkplek twee andere belangrijke instrumenten om het verloop te verminderen. Voordelen zoals een sportschoollidmaatschap, schalen met vers fruit in de voorraadkast en mindfulnesstraining zijn allemaal met succes toegepast door de belangrijkste werkgevers. Gewoon uw werknemers laten zien dat u om hen geeft en wilt dat ze op het werk gedijen, is vaak voldoende om loyaliteit te behouden en te koesteren.

Geinspireerd zijn

Misschien vindt u dat uw bedrijf te groot is om te veranderen of dat u te klein bent om u te kunnen concentreren op het welzijn van de medewerkers, maar de grootte van het bedrijf en het budget hoeven de gezondheids- en welzijnsinitiatieven van medewerkers niet in de weg te staan.

Probeer een van deze eenvoudige ideeën te implementeren:

  • Vervang bewerkte snacks door items zoals vers fruit, groenten en noten
  • Creëer interdepartementale teams en stel driemaandelijkse fitnessdoelen vast, zoals verloren kilo’s of genomen stappen
  • Implementeer staande bureaus
  • Maak een aanmoedigingsprogramma voor werknemers om hun stappen bij te houden en prijzen toe te kennen
  • Moedig werknemers aan om op te staan ​​en uit te rekken.
  • Het gebruik van kostbaar budget voor welzijnsinitiatieven van werknemers lijkt misschien inferieur aan andere inspanningen met een duidelijker verband met omzetgroei, maar vertrouw ons, u zult een zeer reëel rendement op uw investering zien van een gelukkig, gezond en productief personeelsbestand.