Een huis kopen in Duitsland? Wellicht iets voor u!

Huis kopen Duitsland

Emigratie naar Duitsland in de lift
De trek van Nederlanders naar Duitsland is al ruim tien jaar stevig in de lift. Veel mensen die besluiten uit Nederland te vertrekken, kiezen Duitsland als bestemmingsland. Om een voorbeeld te noemen van deze trend: terwijl in 2010 nog zo’n 10.600 Nederlanders zich over de grens in Duitsland vestigden, liep dit aantal op tot bijna 14.100 emigranten in 2015. Maar waarom willen Nederlanders zo graag in Duitsland wonen? Welke voordelen heeft dit land te bieden?

Redenen om in Duitsland te gaan wonen
Wat vooral aan onze oosterburen gewaardeerd wordt, is de relatief voordelige huizenprijzen. Duitse huizen, te koop via de expert Oostmakelaardij.nl, zijn meestal een stuk groter dan de Nederlandse en ook beter betaalbaar. Dat heeft te maken met het grote oppervlakte van het land en het omvangrijke aanbod aan huizen. Daarbij is bekend dat de huizen in Duitsland van een bovengemiddeld goede kwaliteit zijn. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige redenen om de grens over te trekken richting het oosten. In Duitsland is namelijk in bepaalde sectoren veel goedbetaald werk te vinden, ook vlak over de grens. En naast goed kunnen wonen en werken, biedt Duitsland nog meer. Een cultuur van nette en vriendelijke mensen, die qua volksaard goed bij ons Nederlanders passen. Verder uitstekende supermarkten, die naar verhouding voordelig zijn. Prettig is dat Duitse auto’s, vliegtickets en brandstoffen voordeliger zijn dan in Nederland. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Want de medische stand van zaken (ziekenhuizen, huisartsen, tandartsen) is in Duitsland pico bello. Het onderwijs is van een hoog niveau en de sociale voorzieningen, zeker de kinderbijslag, ligt op een gelijkwaardig of hoger niveau dan in Nederland. Ten slotte is er nog de prachtige en afwisselende Duitse natuur. Van rivieren en bergen tot bossen en wouden: in Duitsland is het genieten geblazen voor natuurliefhebbers. Al met al zijn er argumenten in overvloed om een mooi huis in Duitsland aan te schaffen.

Een vakantiehuis kopen in Duitsland kan ook een motief zijn
Via Oostmakelaardij.nl een woning kopen over de grens om als vakantiewoning winstgevend te maken, is ook een mogelijkheid. Duitsland is een populair vakantieland en zeker als je een huis in een mooi natuur- of cultuurgebied koopt, hoef je niet bang te zijn dat je vakantiewoning niet verhuurd wordt. Deze investering is, zeker op de langere termijn, meer dan interessant. Want wil je zelf op vakantie? Dan kan dat heel voordelig. Gebruik je je Duitse woning niet? Dan verhuur je die en is het cashen geblazen!